Ekologiska sportkläder vs syntetiska sportkläder

Hur man hittar naturliga bomullskläder på nätet

Vår uppfattning är att de flesta människor köper träningskläder beroende på vad som finns i butiken eller på internet. Nuvarande sportmode är förutbestämt av stora sportkedjor och kända märken och förmodligen inte av dig. Om du gör en nätsökning efter ekologiska sportkläder så finner du inga av dom större märkena på förstasidan. Av nyfikenhet klickade vi på den högsta rankade träffen och sökte på ekologiskt på deras sida. Resultatet var förvånande. ”Inga resultat hittades”.

Säljer ni ekologiska sportkläder?

Vi ändrade sökningen till hållbara sportkläder och resultatet blev likadant. Hur kan det högst rankade företaget för ”hållbara sportkläder” inte sälja hållbara sportkläder? Detta var förvånande och vilseledande. Nyckelord som ”hållbart” och ”ekologiskt” tar alltså potentiella kunder till företag som inte tillhandahåller vad dom sökte. Nej, vi klickade inte på någon annons. Många av dom sponsrade annonserna kan vara missledande och inte skapa önskat resultat heller.

Fördelar och nackdelar med ekologiska sportkläder vs syntetiska sportkläder

Synthetic fabric facts:

Nackdelar Fördelar
Ej hållbart producerade Andas bra
Luktar illa vid svettning Skapar en torr känsla
Ej bra för planeten som helhet
Kan skapa allergier och eksema
Kan ge skavsår
Ej förnybart material
Slukar energi vid tillverkning

Redigera:

Nackdelar Fördelar
Blir blöta vid svettning Mjuk, skön känsla
Hållbar produkt
Luktar gott
Mindre påverkan på planeten
Liten risk för allergi
Bidrar till ett hållbarare ekosystem
En “hälsosam” produkt
Spårbar produkt
Certifierad och kontrollerad vara
Veganvänlig

Slutledning av ekologiska sportkläder vs syntetiska sportkläder

Sannolikt kommer du som potentiell ekologisk kund att hamna på en sida som säljer syntetiska plagg och kan skapa allergi, för att inte säga vad de gör för planeten, om du följer dina sökningar.

Med ovanstående i åtanke är min sammanfattning att använda ekologiska sportkläder så ofta man kan om man inte utövar högintensiv idrott. Gör man det så kan man använda andra material. Man svettas också olika över hela kroppen. Använd ekologiska shorts och t-shirts beroende på hur mycket du svettas.

Exempel på lågintensiva sporter:

  • Yoga
  • Golf
  • Skateboard
  • Tai-Chi

Personligen använder jag ekologiska produkter till både högintensiva samt lågintensiva sporter. Det passar mig. Beslutet är ditt.

Läser mer om processerna för ekologisk bomull och varför B-LIGHT använder det till alla sinahögkvalitativa ekologiska sportkläder.

Lämna ett svar